Dykkerkurs

Nitrox

Nitrox er kurset for deg som ønsker å kunne få lengre dykketid på bunnen og øke sikkerhetsmarginen på dykketabellen på en enkel måte.

Nitrox eller Enriched Air  er en blanding av nitrogen og oksygen, med en høyere oksygen-prosent en luft. Luft består grovt sett av 21 % oksygen og 79 % nitrogen. Ved å bytte ut noe av nitrogenet i pustegassen med oksygen, får vi lavere opptak av N2 gass i kroppen og lengre dykketid.

Det finnes 2 standard blandinger av Nitrox, som gjør at det er lett å fylle flaskene og lett å bruke tabellene. Disse 2 standard blandingene er Nitrox 32 som har 32 % oksygen og Nitrox 36  som har 36 % oksygen.  Maks dykkedybde for disse blandingene er Nitrox 32 – 33 m  og Nitrox 36 – 28 m.  Men det er også fullt mulig å lage andre blandinger, som passer optimalt til ditt dykk.

Eksempel:  Maks bunntid (NDL) på 20 m med LUFT er 45 min, og maks bunntid (NDL)  på 20 m med NITROX 36 er hele 125 min……

På kurset vil du bl annet lære om forskjellen mellom Nitrox og luft.  Se muligheter og begrensninger med nitrox. Litt  om prosessen med å lage Nitrox og  praktisk blanding. Hvilke hensyn vi må ta  i forhold til utstyret vårt.  Merking av flasker og analysering av den ferdige Nitrox-blandingen.

Kurset gjennom føres i løpet av en helg eller 2 kvelder

Krav til kursdeltakere

  • Grunnkurs

Kursinformasjon

Påmelding og informasjon

For påmelding eller informasjon om kurset (eller dykking generelt), er det bare å ta kontakt med oss på tlf: 92 84 28 33 eller på post@staverndykk.no